Novinari i tehničko osoblje Radio Banovića od 2005. godine za potrebe medijskog partnera RTV TK na području općine Banovići televijskim prilozima pokrivaju dnevne događaje. Neke od priloga možete pogledati ovdje.

6. MEĐUNARODNI KNJIŽEVNI SUSRETI LEJLA AVDIĆ

Kategorija: TV
Datum kreiranja utorak, 22 Mart 2022

U Banovićima je upriličena završna manifestacija 6.Međunarodnih književnih susreta Lejla Avdić. Tim povodom uručene su nagrade najuspješnijim učenicima na literarnom konkursu. Gost večeri bio je akademik Abdulah Sidran.

Novinar: Senad Mahmutbegović

Snimatelj i montaža: Fikret Kerić

KNJIGA "JA HAŠKI SVJEDOK" PROMOVISANA U BANOVIĆIMA

Kategorija: TV
Datum kreiranja četvrtak, 17 Mart 2022

JU Javna biblioteka Banovići organizovala je promociju knjige „Ja haški svjedok“ autora  Nedžada Avdića, Srebreničanina koji je preživio strijeljanje 1995.godine. Promocija je održana u okviru 6.Međunarodnih književnih susreta Lejla Avdić i pod pokroviteljstvom Općine Banovići.

Novinar: Senad Mahmutbegović Snimatelj i montaža: Mirnes Brigić

PREDSTAVA BOSANSKI ŠPIJUN

Kategorija: TV
Datum kreiranja četvrtak, 17 Mart 2022

U organizaciji Javne ustanove "Centar za kulturu i infromisanje a pod pokroviteljstvom općine Banovići, odigrana je predstava Bosanski špijun.Predstava je organizovana povodom 8. marta međunarodnog dana žena u izvedbi Gradskog pozorišta Živinice.

Novinar: Mirnes Brigić

Snimatelj i montaža: Senad Mahmutbegović

ULOGA ŽENE U POLITICI BiH

Kategorija: TV
Datum kreiranja četvrtak, 17 Mart 2022

U Banovićima je održana tribina u organizaciji KO žena SDA TK i OŽ SDA Banovići pod nazivom "Uloga žene u politici BiH". Gošće tribine bile su prof.dr. Sebija Izetbegović i doc. dr. Jasmina Bišćević-Tokić.

Novinarka: Sanela Ikanović

Snimatelj i montaža: Fikret Kerić

PROMOCIJA ROMANA BIJELA MAJKA AUTORICE AJLE ČOLIĆ

Kategorija: TV
Datum kreiranja utorak, 15 Mart 2022

U ukviru 6. međunarodnih književnih susreta “Lejla Avdić” u Javnoj biblioteci Banovići a pod pokroviteljstvom općine Banovići održana je promocija romana “Bijela majka” autorice Ajle Čolić.

Novinar: Sanela Ikanović

Snimatelj i montaža: Fikret Kerić

15. SJEDNICA OV BANOVIĆI

Kategorija: TV
Datum kreiranja petak, 04 Mart 2022

Održana je 15. redovna sjednica Općinskog vijeća Banovići. Vijećnici su razmatrali nekoliko izvješataja o radu, kao i planove rada komunalnih prduzeća, te nekoliko odluka iz bolasti urbanizma.

Novinar: Sanela Ikanović

Snimatelj/ montaža: Fikret Kerić